Pe bicicletă la Cascada Buciaș. Călătorii cu Boss.

  • by

În a treia zi de Paşte, ediţia 2019, am decis să dăm jos cozonacul cu ajutorul unei plimbări scurte până la cascada Buciaș, plecare din satul Scutaru aflat pe DJ 115.Traseul a fost uşor 12.54km dus întors cu 288m diferenţă de nivel. Părinţii parcurseră de câteva ori pe jos o parte din forestier şi îl recomandaseră ca perfect pentru bicicletă ceea ce a şi fost. 

Am lăsat maşina la ieşirea din Scutaru, nu că ne-am fi prins că acolo era ieşirea deoarece nu ne prinsesem încă că intrasem în localitate. Aceasta are în componenţă câteva case, e greu să îţi dai seama. 

Totul era verde în jurul nostru

Primii kilometri i-am parcurs pe forestier pe lângă râul Cașin până la cantonul silvic Buciaș unde drumul se bifurcă. Spre dreapta este spre cascada Buciaș, care se află pe afluentul râului Cașin – pârâul Buciaș. Traseul de la cantonul silvic urmează drumul forestier şi are o lungime de 2,2 km.

Melcul Cornel dirija circulaţia
Păcat că o poză nu poate să surprindă sunetul apei ce şiroia pe muşchi. Nici filmuleţ nu am făcut.

Pe drum am găsit un panou care ne avertiza că intrăm în Rezervaţia Naturală Buciaș şi oferea informaţii despre zonă, scurt şi cuprinzător. Statutul de rezervaţie este dat de prezenţa vidrei şi a caprei negre (singurul loc din judeţ unde poate fi întâlnită). Din punct de vedere geomorfologic face parte din ţinutul Carpaţilor Orientali, subtinutul munţilor flişurilor, grupa districtelor de munţi cu înălţimi mijlocii dezvoltate pe zona gresiei de Tarcău. Din punct de vedere altitudinal se întinde între 500 şi 1164m.

Boss a luat o scurtă pauză cât noi am admirat cascada
Apele cad de la înălţimea de 15 metri
Poză romantică cu bicicletă, un copac cu flori şi cascadă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.