Poveste pentru Mitzy si Domnul Epur

  • by

6 Ianuarie 2015, pe seară.
Site-ul meu, munca mea, în ultima jumătate a anului 2014 funcţiona pe lună maxim 25 de zile dintr-o cauză pe care o intuiam dar căreia nu prea îi veneam de hac. Era atacat de boţi google, viermi şi alte bestii animalice care îi mâncau lui banda şi mie viaţa. De la serviciu am mers glonţ acasă decisă să aflu toate tainele xml-urilor, indexării şi care-i faza cu maximum crawl rate declarând război pe viaţă viermilor google.

Uşor de intuit, am sfârşit lamentabil jucând candy crush. Atunci când nu eşti făcut să înţelegi unele domenii degeaba te pui de-a curmezişul să demonstrezi contrariul. Deoarece în acest stil nu mai puteam continua am decis că e cazul să apelez la un specialist SEO chiar dacă trebuia să apelez şi la portofel. Muncisem prea mult la aradeanca.com ca să las site-ul de izbelişte. Chiar dacă trec (câteodată) şi luni în care nu public nici un articol nu înseamnă că nu ţin la munculiţa mea.

În urma unei căutări minuţioase pe google am făcut o listă scurtă de specialişti (doi trei) în ce credeam eu că m-ar ajuta. Am compus mailul descriind greutăţile ce mă încercau aşa cum mă pricepeam mai bine şi l-am trimis.

Bună ziua,
Am un site personal, aradeanca.com, care prezintă nişte probleme tehnice pe care nu aş putea să le descriu că nu le cunosc prea bine. Ideea este că am un trafic lunar limitat la host-ul pe care îl am la 200 giga şi nici acela nu îmi ajunge. 95% din traficul meu este not viewed. Not viewed traffic includes traffic generated by robots, worms, or replies with special HTTP status codes. Sigur undeva este ceva de modificat, de lucrat. Mi s-a zis să lucrez în webmaster tools la indexare doar că nu mă pricep. Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns, dacă vă ocupaţi cu astfel de probleme şi să îmi daţi un cost.

Răspuns am primit doar de la un singur specialist SEO – Dezvoltare site SEO:
Bună ziua,
Pentru identificarea problemelor de indexare şi de accesare a site-ului, am nevoie de acces la Google Analytics şi Webmaster Tools. Fie îmi transmiteţi datele de conectare (Gmail + parola), fie îmi daţi acces pe adresa ……………………..@gmail.com
Elena

Acesta a fost începutul unei frumoase prietenii în urma căreia aradeanca.com a supravieţuit, a crescut şi i s-a îmbunătăţit SEO-ul. Site-ul a căpătat o nouă înfăţişare adaptată cerinţelor pieţei în care mobilul ia amploare în faţa desktop-ului. S-au întâmplat multe alte lucruri bune pe care doar Elena le ştie. Eu oricât aş încerca nu aş fi mai bună decât cu puţin faţă de Mitzy, pisica Elenei, aşa că îi dau Cezarului ce e al Cezarului şi îi mulţumesc cu această poveste inspirată din fapte reale.

Sper să revin cât de curând cu o altă istorisire pentru Mitzy şi Domnul Epur deoarece faptele bune (ale Elenei) nu rămân niciodată nepedepsite. Şi da, voluntariat se poate face în orice domeniu chiar şi în partea de web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.