Pe bicicleta in padure la Snagov

Ca să nu fie un week-end fără mișcare și vremea se prezenta minunat în duminica de 9 iunie 2018 am ales să facem o incursiune pe două roți în pădurile din zona Snagovului. Nu fusesem niciodată pe acolo dar din documentări știam că există drumuri optime pentru bicicletă.

Am făcut o prima oprire la Mănăstirea Snagov sperând să putem pleca de acolo cumva prin pădure dar intrările erau închise așa că ne-am mulțumit cu o vizită per pedes la mănăstire. Mi-a plăcut acolo, liniște, umbră, floricele și o mănăstire mică și frumoasă.

Snagov-Bicicleta-3
Snagov-Bicicleta-1
Snagov-Bicicleta-2
Snagov-Bicicleta-4
Snagov-Bicicleta-5

Mănăstirea Snagov este un important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească, care se găsește pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov. Mănăstirea este probabil una din ctitoriile domniei târzii a lui Mircea cel Bătrân, fiind prima dată atestată documentar în 1408. A fost refăcută de mai multe ori de alți domnitori, printre care se pot menționa Vlad Țepeș, Mircea Ciobanul, Neagoe Basarab. Sursă wikipedia.

După mănăstire ne-am întors în Ghermanesti unde am lăsat mașina și am pornit la drum. Prin pădure am petrecut 16 kilometri, tura o găsiți pe Strava. Nu e cine știe ce la prima vedere dar a fost o experiență de neuitat. Așa o bătălie eroică cu insectele nu mai dusesem de mult, de la traseele prin pădurile din Comana și Băneasa. Cum încetineam cum ne ciuruiau, așa că opriri nu am avut deloc (de aici lipsa pozelor).

Snagov-Bicicleta-6

Pădurea Snagov, cea de la Băneasa și cea de la Comana sunt resturi ale Codrilor Vlăsieicare acopereau odinioară o vastă regiune din sudul României, inclusiv teritoriul orașului București și al județului Ilfov. Codrii se întindeau din sudul orașului Slănic din județul Prahova, la nord și până la apă Neajlovului din dreptul localității Călugăreni, din județul Giurgiu, la sud. De jur-împrejurul Bucureștiului au mai rămas porțiuni ale Codrilor Vlăsiei, (în special în zona de nord), la marginea pădurilor fiind și obiective de interes turistic: Pădurea Pustnicu – Mânăstirile Pustnicu și Pasărea, Pădurea Snagov – Mănăstirea Snagov, Pădurea Comana – Mănăstirea Comana, Pădurea Râioasa, Pădurea Băneasa etc. Mai la nord în jurul orașului Ploiești mai întâlnim fragmente ale acestor codri: Pădurea Mislea, Pădurea Plopeni, Pădurea Păulești, Pădurea-Parc Bucov și Pădurea Românești. Sursă wikipedia.

Am închis ziua cu o pizza servită la un restaurant din Snagov cu ochii pe telefon, la meciul Simonei Halep care a avut o zi mult mai bună decât a noastră. A câștigat Roland Garros 2018 în finala cu Sloane Stephens.

Snagov-Bicicleta-8
Snagov-Bicicleta-7

1 thought on “Pe bicicleta in padure la Snagov”

  1. Hey,
    La mine la Snagov.
    Cea mai buna pizza servita la Taverna Lions . De la debarcaderul care apare in penultima fotografie se vad apusuri superbe pe lac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.