Madrid – Toledo (Jurnal cu sange de taur) – part 5

  • by

Cu o zi inainte m-a intrebat Luminoasa ce vreau sa facem in wk-end, sa iesim din Madrid. Clar stiam ca vreau sa vad castelul acela deosebit din Segovia iar Luminoasa isi dorea Toledo. Am impacat capra si varza si am hotarat ca mergem in ambele locatii, asa ca wk-ul urma sa fie super incarcat.

Obisnuita deja cu ideea ca sunt in concediu deci clar trebuie sa ma trezesc devreme fac un dus, privesc pe geam si vad cum ploua.
Incantator, dar sa vedem poate avem noroc.
toledo-madrid-01

 

Ajungem destul de devreme la gara asa ca ne hotaram sa servim o cafeluta la un barulet de pe langa. Desi sambata oamenii se duceau la munca. Si ce ma minuna era faptul ca aveau un obicei sa se opreasca in drum spre serviciu la o cafea si o gustarica la baru din cartier…eh, asa e in Occident.

Luminita ma avertizase ca o sa mergem si sambata si duminica cu AVE, adica un tren de alta velocita. La momentul adevarului am facut un top si AVE a surclasat elegant decolarea cu avionu, atingerea celor 245 de km resimtindu-se frumos in stomacelul propriu.

Ajungem ca vantul si ca gandul la Toledo. Ploua la fel de duios ca in Madrid. Biletul fusese luat dus intors si returul era seara. Nu ne ramanea decat speranta ca se vor indrepta picurii in alta directie. Peste jumatate de ora situatia era torentiala. Ne-am adunat putin curaju’ sa trecem de la un capat la celalalt al podului prin care se intra in oras. Si tot asa, si tot asa pana la un prim magazin cu umbrele unde m-am incantat cu o superba si utila achizitie. Deci shoppingu chiar ridica moralul.

Situatia era din ce in ce mai deprimanta, luasem apa la tenisi, imi era oaresce frig si regretam ideea de turism plouat. Fapt pentru care mai oprim intr-o bodega si ne delectam spre uimirea chelnerului cu o cerveza, si apoi inca o cerveza pentru curaj deoarece noi aveam doar cateva pene – pana la aripi mai era.

toledo-madrid-02
Pokemon plouat
toledo-madrid-05
 
Puerta Bisagra
toledo-madrid-03
Turism plouat
toledo-madrid-06
toledo-madrid-07
Papa bun

Ca in povestea cu cel destept cedeaza primul, prima cedeaza ploaia. Cum ne plimbam linistite pe stradutele inguste ma minunam cum totusi daca mai picura picura doar pe marginea drumului. Ma prind care era sistemul, aveau cumva prinse de cladiri niste panze care aparau de ploaie pana se umpleau saracele cu apa si cedau. Una a cedat deasupra Luminoasei care nu a stiut ce a lovit-o. Noroc ca avea umbrela si a scapat.

Hotararea mareata si care a schimbat in bine ziua a fost sa luam un autobuz care facea turul orasului – Toledo Bus. O adevarata incantare, n-am sa uit prea curand privelistea oferita de acest orasel. Indraznesc sa spun ca uneori Toledo e mai frumos privit de la distanta. Aparuse si soarele, ne mai uscasem si incalzisem, chiar era bine.

toledo-madrid-16

toledo-madrid-17

toledo-madrid-18

Toledo Bus

toledo-madrid-19

toledo-madrid-20

toledo-madrid-22

toledo-madrid-21

Alcazar in dreapta si catedrala in stanga
toledo-madrid-23
 
 
toledo-madrid-25

toledo-madrid-24

toledo-madrid-26
 
Apoi am vizitat o sinagoga din care nu-mi aduc prea multe aminte deoarece am vorbit la telefon in gradina interioara dar Lumi sigur ar da mai multe detalii, l-am tras pe Cervantes de carte si m-am inclinat in fata arhitectilor, constructorilor plini de inspiratie care au realizat cladirile Toledo-ului.
toledo-madrid-27
Turist obosit dar fericit
toledo-madrid-28
cu prietenu’ Cervantes
toledo-madrid-11
toledo-madrid-13
toledo-madrid-29
 
La sfarsitul zilei eram epuizate, multumite dar fericite. O zi frumoasa si reumatica!
toledo-madrid-14
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.