Trasee redeschise in Masivul Fagaras, zonele Urlea, Sambata de Sus si Sebes

  • by

In perioada 25 iulie – 10 august 2014, Asociaţia Montană Carpaţi a organizat în colaborare cu serviciul Salvamont Victoria şi Asociaţia „SOS Ţara Făgăraşului” o nouă etapă a programului „Voluntar în Carpaţi 2014”, de data aceasta în Munţii Făgăraş – zonele Urlea, Sâmbăta de Sus şi Sebeş. Munca efectivă a constat în revopsirea marcajelor, îndepărtarea obstacolelor de pe poteci şi montarea unor stâlpi şi săgeţi indicatoare.

Fosta cabana Urlea

 Fosta cabană Urlea. Autor foto: Alexandra Enescu

Au fost remarcate traseele:

  • Valea Sâmbetei – Curmătura Racorelelor [PA]
  • Muchia Drăguşului [PR] (împreună cu traseele de acces PR de mai jos de Cabana V. Sâmbetei şi din dreptul complexului Floarea Reginei; rămâne de finalizat legatura de ieşire din apropiera Mănăstirii)
  • Popasul Vânătorilor – V. Brezcioarei – fosta Cabană Urlea [TA]
  • Popasul Vânătorilor – Colţii Brezei – fosta Cabană Urlea [PR]
  • Popasul Vânătorilor – V. Pojortei – fosta Cabană Urlea [TR] (parţial)
  • fosta Cabană Urlea (Poiana Curmăturii) – Curmătura Calului [PR+TA]
  • Curmătura Calului – intersecţia cu V. Urlei [PR] (către Curm. Zârnei)
  • A fost curăţată de vegetaţie şi arbuşti poteca de pe Racorele în partea inferioara unde trece prin albia pârâului afluent al P. Racorelelor [PA] şi acum poteca este din nou utilizabila.

A fost curăţată de jnepenisul care o facea greu de parcurs poteca de pe Dosu Moşuleţii.

A fost degajată de copacii cazuţi poteca de pe V. Pojortei în porţiunea de Plaiul Hoţului.

Zona din faţa fostei Cabane Urlea a fost curaţată de gunoaie.

A fost curaţată de cazăturile rămase în urma defrişării poteca din zona intersecţiei traseelor Colţii Brezei [PA] şi V. Brezcioarei [TA].

A fost cautată vechea poteca de sub Trăsnita, distrusă şi anulată de defrişarea şi drumul de TAF din zonă, după care a fost curaţată de cazături şi urmează să fie remarcată.

Cu prima ocazie vom curăţa poteca de pe Piatra Caprei (în acest moment inutilizabilă) şi vom finaliza legatura către Muchia Draguşului din apropiera Mănăstirii.

Asociaţia Montană Carpaţi mulţumeşte voluntarilor şi tuturor celor care au ajutat ca poteci din această parte Făgăraşului să fie mai sigure şi poate mai mult căutate în viitor. Aşteptăm impresii de la cei care vor parcurge traseele proaspăt refăcute.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Voluntar În Carpaţi” o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren sau în calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistică, media, parteneri locali). Cei interesați pot primi mai multe informații dacă îşi manifestă intenţia la adresa  asociatie@carpati.org sau prin inscrierea in baza de date la http://asociatie.carpati.org/formular/voluntar-in-carpati/1/.

Autor fotografii – Alexandra Enescu

Remarcare Fagaras - Urlea, Sambata de sus si Sebes 1

Remarcare Fagaras - Urlea, Sambata de sus si Sebes 2

Remarcare Fagaras - Urlea, Sambata de sus si Sebes 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.