Trompetistul. Artele e viaţa mea. Şi viaţa bate filmul.

viaţa bate filmul

De aproape două luni la mine pe scară un vecin studiază asiduu cântatul la trompetă. În aceste două luni am trecut prin multe stări “de agregare”:

  • Nedumerire. De ce eu, Doamne? Cu ce-am greşit ca să mă pedepseşti aşa.
  • Furie. Acum, acum în momentul ăsta, ies pe scară şi ascult la fiecare uşă. Dacă îl găsesc îi fac trompeta guler.
  • Exasperare. În această stare într-o nu ştiu care seară am ciobit o lingură şi puţin caloriferul. Se mai întâmplă la contactul puternic dintre două obiecte contondente.
  • Haz de necaz. Bine că nu cântă la tobe. Aşa la trompetă cât poate să îl ţină şi bojocii, cât să sufle.
  • Studiul începe în jur de ora 18.00. La început ţinea aproximativ o oră şi am fost mult doar pe solfegiu… în timp am ajuns la două ore neîntrerupte de convieţuit împreună.

Azi chiar am înregistrat o primă victorie în relaţia noastră. Am reuşit să înţeleg ce vrea să interpreteze artistul. Careless whispers.

Încântată mi-am împărtăşit victoria celui care ştie toată povestea de-a fir a păr şi am primit un răspuns ce mi-a dat peste cap universul. “Păi ăsta e saxofon!”. Ca exemplificare, în caz că aş fi fost Toma Necredinciosu’ dar nu am fost, am primit un link pe care vi-l împărtăşesc. În acest videoclip intitulat Sexy Sax Man Careless Whisper Prank feat. Sergio Flores (directors cut) un tânăr ce se vrea sexy cântă la saxofon în timp ce practică şi oareşce mişcări provocatoare. Fix bucata asta o cântă şi colegul meu de scară. O fi la fel de sexy? O cânta în pantaloni de piele sau în budigăi?

To be continued deşi eu sper să nu. Hai să fie bine, ca să nu fie rău :).

1 thought on “Trompetistul. Artele e viaţa mea. Şi viaţa bate filmul.”

  1. Hahah, foarte tare! Sunt si eu oarecum in aceeasi oala cu tine, numai ca vecinul meu canta din voce..si nu este prea spectaculoasa. Noroc ca se opreste pe la 19:00 dupa vreo jumatate de ora dupa ce vin si eu de la munca..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.