Croaziera pe Dunare, de la Viena la Bratislava.

  • by

A doua jumătate a concediului de vară ediţia 2018 urma să o petrecem în Bratislava, capitala Slovaciei. Distanţa dintre Viena şi Bratislava nu este mare şi poţi călători între cele două capitale pe roţi, pe şine sau pe apă. Cele mai rapide şi mai ieftine opţiuni sunt cele terestre, varianta cu barcă e turistică şi mult mai scumpă. Noi am ales-o pe aceasta din urmă pentru că părea o altfel de experienţă şi chiar a fost.

Plecarea din Viena este din apropierea podului Schwedenplatz, am achiziţionat biletele de la faţa locului în dimineaţa plecării. Compania se cheamă Twin City Liner, am mers cu un catamaran rapid care după 75 de minute ne-a debarcat în Bratislava.

Croaziera Dunare Viena Bratislava Twin City Liner (1)

Staţia de plecare văzută de pe Schwedenplatz

Croaziera Dunare Viena Bratislava Twin City Liner (2)

La revedere Viena!

Croaziera Dunare Viena Bratislava Twin City Liner (3)
Croaziera Dunare Viena Bratislava Twin City Liner (4)

Un selfie cinstit nu strică niciodată

Din viteza vasului (a ajuns şi la 60 – 70 km / oră) am văzut căsuţe plutitoare, Parcul Național Lunca Dunării (Nationalpark Donau-Auen), Ruinele Castelului Hainburg, Ruinele Castelului Devin şi la sfârşit minunatul Castel din Bratislava, alb impecabil ca în reclamele la Ariel. Vizavi de castel, la capătul podului Nove Mesty, se înalţă fotogenic Turnul UFO, ce îşi trage numele de la asemănarea evidentă cu un OZN. Acesta are în vârful lui un restaurant şi o platformă panoramică, merită vizitat.

Croaziera Dunare Viena Bratislava Twin City Liner (5)

În vârful dealului se văd ruinele Castelului Hainburg

Croaziera Dunare Viena Bratislava Twin City Liner (6)

Ruinele Castelului Devin

Croaziera Dunare Viena Bratislava Twin City Liner (7)

Bine ai venit în Bratislava. În stânga Castelul în dreapta UFO.

Croaziera Dunare Viena Bratislava Twin City Liner (8)
Croaziera Dunare Viena Bratislava Twin City Liner (9)

După ce ne-am cazat am luat calea centrului, să prindem puţin gust de Bratislava, să ne facem mâna. Ne-am plimbat pe străduţe prin centrul vechi, am văzut Poarta şi Turnul lui Mihail, unul dintre obiectivele turistice ale oraşului şi, bineînţeles, după toată alergătura ne-am odihnit într-un pub, Lochness Scottish Pub. Bratislava părea un oraş promiţător, intim şi prietenos, mult mai pe gustul meu comparativ cu Viena.

Bratislava (1)
Bratislava (2)
Bratislava (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.