2015 la bilant!

Niciodată până acum nu am făcut retrospectiva anului ce a trecut dar se pare că am chef să trag linie şi să văd ce-a fost bun şi ce-a fost nebun. Sau mai puţin bun. De rele sau despre ele foarte rar scriu pe blog pentru că vreau să mi-l păstrez vesel dar se mai strecoară când se umple paharul.

BeFunky Collage 2015 01

A fost anul în care am schiat cel mai mult de când am plecat de acasă şi nu m-au mai dus ai mei obligat forţat de bună voie să-mi pun doagele în picioare. Mi-am îndeplinit visul de a mă caza la Valea Dorului în plin sezon hibernal, de a coborî liniştită pe pârtie fără frica că pierd cabină la 2000. Alt sport practicat în 2015 a fost mersul pe bicicletă care m-a prins aşa că în 2016 cred că îmi voi achiziţiona un astfel de mijloc de locomoţie.

BeFunky Collage 2015 02

A avut o seară minunată şi un apus deosebit, un “Ferdinandhenge” ca să fiu mai specifică.

BeFunky Collage 2015 03

N-a fost scutit de neplăcut şi tristeţi, am pierdut o persoană dragă şi am asistat neputincioasă la drama Colectiv. Am participat la protestele ce i-au urmat deoarece a fost prima dată când am simţit că e nevoie să merg, că e bine să fiu acolo. Bine, am mai fost la un protest în noiembrie 2012 dar de mici dimensiuni, în jur de 100 de oameni cu frontale ce urmăreau să oprească măcelul din munţii României. O iniţiativă lăudabilă, cu sorţi de izbândă pe termen lung şi doar prin schimbarea mentalităţii multor români.

BeFunky Collage 2015 04

Spre deosebire de alţi ani în 2015 am mers mult la cinema, în special 3D şi IMAX. L-am început în forţă pe 3 ianuarie cu The Hobbit şi bătălia supremă plus dilema cu dragonul pe care eu îl credeam personaj principal şi a murit în primul sfert de oră. L-am văzut pe Matt Damon plantând cartofi pe Marte. M-am delectat cu fundul albastru de găină al lui Blue în Jurassic World, cu Minionii şi a lor ba ba ba babanana banananana banaaanaaa. Am avut un delicios meniu cu de toate la capitolul supereroi în Avengers Age of Ultron. Am urmărit Usturoi – cel mai neromânesc film românesc. N-am reuşit să dezleg misterul buteliilor de oxigen de pe Everest şi am încheiat cu Trezirea Forţei în Star Wars şi un BB8 adorabil în forma sa de biluţă bipăitoare.

La capitolul filme proaste la care m-am uitat şi mi-au plăcut tocmai pentru că erau atât de proaste câştigător la puncte este The Mortal Instruments: City of Bones. Cică scot continuarea în 2016, abia aştept.

Un alt capitol important în viaţa mea cinefilă este cel al filmelor “catastrofă” unde am adăugat Bølgen – The Wave, povestea localităţii norvegiene Geiranger care este măturată de un tsunami cu o înălţime de 85m.

BeFunky Collage 2015 05

La capitolul concerte a fost un an intens. Godsmack cu Sully Erna şi Nightwish cu al său Marco Hietala au fost experienţele notabile şi mult prea aşteptate. O experienţă altfel a fost concertul 2 Cellos, doi băieţi frumoşi ce au dus în altă dimensiune cântatul la violoncel.

BeFunky Collage 2015 07

A fost un an cu puţine trasee pe munte (au existat totuşi) dar bogat în călătorii peste hotare. Anul în care Belgradul mi-a devenit poate cam mult spus a doua casă aşa că mai bine mă limitez la familiar, anul road-trip-ului prin ţările fostei Iugoslavii, de la Dubova la Calafat. Croaţia mi-a placut mult de tot (Zagreb, Split, Dubrovnik, Plitvice), Bosnia Herţegovina a lăsat un gust amar, iar Muntenegru m-a impresionat cu munţii săi din Parcul Naţional Durmitor.

BeFunky Collage 2015 08

Am avut parte de o primăvară înflorată, o vară cu multe week-end-uri în Vamă şi de o toamnă lungă şi frumos colorată.

BeFunky Collage 2015 09

Voluntariatul în cadrul Asociaţiei Montane Carpaţi a continuat şi sunt mulţumită că nu am renunţat deşi m-a bătut gândul de câteva ori. La fel de mulţumită sunt că am continuat (încet şi foarte încet) cu scrierile. Se poate vedea în arhive că nu m-am străduit prea mult dar nici degeaba nu am stat. A nu se crede că nu am aşteptări mari şi că mă mulţumesc cu puţin dar dat fiind faptul că vroiam să renunţ e bine deocamdată că am continuat.

BeFunky Collage 2015 10

Sărbătorile le-am petrecut în familie aşa cum trebuie. Nepoţica Olivia a furat inimile tuturor cu veselia, inocenţa şi frumuseţea sa. Am avut nuntă şi luat din moţ.

BeFunky Collage 2015 11

Iar ce va fi se va povesti cu siguranţă. Planuri de viitor nu am prea multe. Doar îmi doresc să văd Lisabona şi Praga şi să îmi achiziţionez o bicicletă pe care să o şi folosesc inclusiv pe munte. Şi să petrec revelionul 2017 undeva sus pe munte, de unde să admir artificiile oraşului de la poale, în speranţa că nu va fi ceaţă. Şi o excursie la schi în Austria ca să văd şi eu ce n-a văzut Parisul, acei zeci de kilometri de pârtie buni de bătut cu doagele. Şi să mă plimb pe zidul Chinezesc. Şi să trag de nas statuile din Insula Paştelui. Şi să mă plimb pe străzile din San Francisco. Şi cam atât. De fapt ar mai fi ceva – să citesc mai mult.

BeFunky Collage 2015 12

10 thoughts on “2015 la bilant!”

  1. Să fie Lisabona, zic! Să fie Praga, zic! Să li se lungească nasurile statuilor din Rapa Nui! Şi tot aşa şi iar aşa :)) Cu alte cuvinte, un an pe gustul sufletului tău să ai! Frumoase colaje!

  2. Hai că ai început 2016 bine, ai tras linie peste ce-a fost și ai adăugat și ceva planuri de viitor. Îți doresc un an interesant! 🙂

  3. E-hei, călătoriile sunt cum sunt – că doar de aceea ne citim, în primul rând 🙂 – dar cu cinema-ul… m-ai dat gata. Şi mi-am amintit că nu am stat cuminte pe scaun într-o sală de nişte ani (să fie doi, să fie trei?!).
    Acum am citit că ai fost la Plitvice (şi eu!!) şi dau iama să citesc.
    Cât despre Revelionul pe munte, am avut noroc anul acesta, la Mălăieşti, de vreme senină (chiar şi cu cele -20 de grade de afară) şi am admirat artificiile. Şi stelele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.